• +40 729 151 532
  • office@evobrand.ro

STEILMANN A SEMNAT ÎNCHIDEREA FABRICII DIN CRAIOVA

STEILMANN A SEMNAT ÎNCHIDEREA FABRICII DIN CRAIOVA

STEILMANN A SEMNAT ÎNCHIDEREA FABRICII DIN CRAIOVA, anterior furnizor pentru Louis Vuitton și Burberry. Planul imediat este să închirieze spațiile disponibile. În 2013, în unul din spaţiile fabricii de confecţii ar fi urmat să apară un hipermarket Cora.

Omul de afaceri Romeo Pomponiu (66 de ani), proprietarul rețelei de magazine Steilmann, a semnat decizia de închidere a fabricii de confecții Modexim din Craiova, anterior furnizor pentru branduri ca Louis Vuitton și Burberry, și de concediere colectivă a tuturor celor circa 300 de angajați, argumentând prin pierderile lunare înregistrate constant.

300 DE ANGAJAȚI AI MODEXIM CRAIOVA AU FOST CONCEDIAȚI COLECTIV

Acum, planul imediat al conducerii este să închirieze spațiile disponibile și să achite din această sursă facturile și datoriile societății, precum și să ceară ANAF o reeșalonare a restanțelor. Ultimele date, valabile pentru 31 decembrie 2019, ale termene.ro indică datorii către ANAF de 353.127 lei. Modexim, una dintre cele mai mari fabrici de confecții din Craiova, este pe piață din 1991.„Există tatonări cu mai mulţi retaileri pentru a crea într-o zonă foarte populată din centrul Craiovei un spaţiu comercial“, spunea în 2013 Romeo Pom­poniu, general manager şi acţionar al Steilmann.

Potrivit unor documente, la acea dată negocierile erau înaintate cu retailerul franco-belgian Cora, care ar fi urmat să deschidă un magazin de circa 10.000 de metri pătraţi (suprafaţa construită) la paterul Modexim Craiova. Între timp, în zonă a apărut și un magazin Kaufland. Singurele lanţuri care lipsesc în format hipermarket din Craiova sunt Cora şi Carrefour.

Singurele lanţuri care lipsesc în format hipermarket din Craiova sunt Cora şi Carrefour.

Cora semnase în 2010 și pentru proiectul Adora Mall Craiova, pentru o suprafață totală închiriabilă de 12.100 m2, proiect de retail pus însă în așteptare de portughezii de la Sonae Sierra (proprietarii Park Lake Shopping Center București).

Între timp, NEPI Rockcastle a anunțat pentru Craiova construirea Promenada, unul dintre cele mai mari proiecte de retail din zona Olteniei, pe un teren de aproximativ 200.000 metri pătraţi, situat pe Calea Severinului.Investiția în Promenada Craiova este estimată la 110 milioane euro.

evobrand

Leave your message