• +40 729 151 532
  • office@evobrand.ro

Ford – Cumpără un produs FABRICAT LA CRAIOVA

Ford – Cumpără un produs FABRICAT LA CRAIOVA

keep your money where your heart is” poate fi un slogan numai bun de alăturat lângă „Cumpără un produs FABRICAT LA CRAIOVA”.

Și poate că perioada prin care trecem ne-a făcut să ne gândim mai mult, dacă merită să ne investim banii în mașini scumpe, în reparații și revizii la fel de costisitoare, ori să achiziționăm produse și servicii locale, cu mai puțini bani, dar cu satisfacții personale pe termen lung. Și mașinile fabricate astăzi la Craiova, chiar fac toți banii.

Sunt peste 6.000 de persoane care muncesc doar în fabrica Ford Craiova, unde sunt produse în prezent două modele de vehicule și motoarele de  1.0 litri EcoBoost. Aproximativ 50 de furnizori de componente auto, cu unităţi de producţie în România, livrează piese doar către noul SUV Ford Puma produs de constructorul american la Craiova. Calculând și familiile celor care lucrează la și pentru Ford Craiova, ajungem la zeci de mii de români care depind într-un fel sau altul de producția fabricii craiovene. Deloc de neglijat, de la preluarea uzinei în 2008, investiţia totală a Ford la Craiova a depășit 1,5 miliarde euro. Și încă un motiv de mândrie:  Ford Puma a primit cinci stele din cinci la testele de siguranță EuroNCAP.

Peste 6.000 de persoane muncesc în fabrica Ford Craiova

După criza provocată de pandemie și trimiterea angajaților în șomaj tehnic, de luni, 04 mai 2020, jumătate dintre angajații Ford Craiova au revenit la muncă, în condiții speciale.

Pe lângă implementarea tuturor reglementărilor generale privitoare la protejarea sănătăţii, Ford a recurs chiar şi la măsuri mai stricte decât cele aflate în vigoare în prezent, care se aplică la nivel global pentru Ford Motor Company, pentru a asigura tuturor angajaţilor cea mai bună protecţie posibilă.

Fabrica va produce măști pentru față, pentru a fi utilizate în uzinele sale din toată Europa. Măştile de faţă furnizate de companie vor trebui să fie purtate de către oricine lucrează sau vizitează o unitate Ford, în conformitate cu protocoalele globale ale companiei. În plus, Ford Craiova produce propriile viziere, asigurând un nivel suplimentar de protecţie pentru unele operaţiuni din cadrul uzinei.

Ford a recurs la măsuri stricte de siguranță pentru angajați

Fabrica a reluat producţia etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în Fabrica de Asamblare Vehicule cât şi la Fabrica de Motoare. Persoanele care nu vor veni la muncă, vor rămâne în  şomaj tehnic, în baza unei decizii formale.

Mai jos sunt câteva dintre măsurile anunţate de companie şi comunicate angajaţilor Ford Craiova, în cadrul programului planului de revenire la serviciu:

  • Completarea zilnică a unui formular online de autoevaluare a sănătăţii pentru a se permite accesul în uzină.
  • Instalarea dispozitivelor de scanare a temperaturii la fiecare poartă de acces pentru a identifica persoanele care au febră.
  • Măsuri de distanţare socială – Angajaţii sunt rugaţi să păstreze o distanţă de cel puţin 2 m faţă de cei din jur şi să evite formarea unor grupuri mai mari de 3 persoane. Angajaţii sunt sfătuiţi să nu cumpere alimente neambalate şi toate cantinele din secţii, automatele, bucătăriile unde se prepară mâncarea şi facilităţile din zona de odihnă, adică frigidere, cuptoare cu microunde nu vor fi puse în funcţiune. Cu toate acestea, chioşcurile din interiorul uzinei vor fi redeschise în timp ce plăţile cu cardul sunt încurajate.
La fiecare poartă de acces au fost instalate termoscanere
  • Acţiuni sanitare – Întreg personalul din incinta companiei va fi obligat să poarte mască de faţă şi, în plus, în anumite situaţii, o vizieră, pentru a reduce riscul de răspândire a infecţiei în fabrică.
  • Transport către/ de la Ford – Compania a contactat furnizorii de transport interni şi externi şi le-a comunicat să asigure suficiente autobuze / tramvaie pentru transportul public cât şi curse speciale suplimentare, deoarece este recomandat ca gradul de ocupare al mijlocului de transport să fie sub 50%. În cazul transportului personal, compania a recomandat deplasarea a cel mult 2 persoane într-o maşină: şoferul şi o persoană pe bancheta din spate, în partea opusă şoferului.
Ford Puma – primul model care beneficiază de sistem de propulsie cu tehnologie hibridă

Din octombrie 2019, Ford a început producţia noului SUV Puma la Craiova. Pentru lansarea acestui nou model, compania a investit 200 de milioane de euro şi a finalizat procesul de recrutare a aproximativ 1700 de noi angajaţi: operatori de bază şi personal calificat.

Ford Puma este primul model care beneficiază de un sistem de propulsie cu tehnologie hibridă. Noul model i s-a alăturat pe linia de producţie binecunoscutului Ford EcoSport.

Ford a început producţia noului SUV Puma la Craiova în octombrie 2019

Pe lângă cele două SUV-uri, EcoSport şi Puma, Ford produce la Craiova motorul de 1.0 litri EcoBoost în variantele 95 CP, 125 CP, 125 CP mHEV şi 155 CP mHEV.

Ford Puma, cel de-al doilea SUV produs de constructorul american la Craiova a primit cinci stele din cinci la testele EuroNCAP, potrivit datelor. Primul automobil produs în România care a primit cinci stele la testele de siguranţă a fost B-Max în 2012, însă noile standarde sunt în prezent mai dure decât cele de acum şapte ani.

Ford Puma a primit cinci stele din cinci la testele EuroNCAP

Ford Puma dispune de airbaguri frontale, laterale, cortină, sistem de frânare de urgenţă care detectează maşini, pietoni, biciclete şi funcţionează atât în oraş cât şi în extraurban. De asemenea, maşina dispune de sistem pentru păstrarea benzii de rulare.

Ford EcoSport „de Craiova” are deja mai bine de doi ani pe piaţa locală în acest moment, perioadă în are vânzările sale au urcat treptat, iar micul SUV produs în Bănie a intrat în top zece cele mai bine vândute automobile din România.

Ford EcoSport „de Craiova”, în TOP 10 cele mai bine vândute automobile din România

Dacă până în 2020 EcoSport nu avea concurenţă „internă”, odată cu lansarea noului Puma, primul SUV produs la Craiova trebuie să se impună în continuare.

Vestea bună este că cei de la Ford păstrează „actualizat” şi EcoSportul.

Spre exemplu, acum EcoSport dispune suplimentar de un sistem de frânare de urgenţă – cu ajutorul unei camere amplasate în partea de sus a parbrizului, maşina poate detecta atunci când te apropii prea mult de maşina din faţă, iar dacă distanţa este prea mică şi există riscul unei coliziuni iminente, acum maşina poate frâna singură pentru a evita un accident. Sistemul nu era implementat pe modelul din 2017.

Mai mult, odată cu anul 2020, ca orice model Ford din ofertă, EcoSport dispune de un modem intern, cu conexiune la internet. Şi pentru că în discuţie este un model echipat cu transmisie automată, prin aplicaţia FordPass Connect se poate porni motorul de la distanţă, nu doar încuia şi descuia.

Prin aplicaţia FordPass Connect se poate porni motorul de la distanţă

De ce este util? Pentru că în 5 minute motorul EcoBoost se încălzeşte suficient pentru a duce temperatura din habitaclu spre 15-20 de grade Celsius, chiar şi când afară sunt temperaturi sub zero grade, astfel încât atunci când posesorul se grăbeşte dimineaţa, el sau ea îşi va găsi maşina încălzită. În plus, maşina „ştie” ce temperatură este afară, iar când este rece, va porni şi încălzirea în scaune şi volan, tocmai pentru un habitaclu cât mai primitor. Dar aici trebuie subliniat că numai 5 minute va sta motorul pornit, după care se va opri. Sistemul este unul extrem de util în special pentru cei care pleacă dimineaţa cu copiii la şcoală sau grădiniţă pe timp de iarnă.

Aplicaţia afişează mai multe informaţii precum presiunea în anvelope, nivelul combustibilului, însă pornirea motorului este cea mai utilă.

Atunci când aplicaţia porneşte motorul, maşina rămâne încuiată, iar pentru a porni maşina, este necesar să apăsaţi butonul start, chiar dacă motorul merge.

EcoSport rămâne în continuare o maşină foarte practică pentru oraş

Odată cu modemul, maşina dispune şi de noi versiuni ale sistemului Sync la ediţia 3.4, la fel ca pe noul Puma. Alături de Sync 3, Ecosport aduce în premieră pentru SUV Ford, sistemul audio B&O Play, cu 12 incinte acustice. Acum, sistemul audio dintr-un Ford este furnizat de Bang&Olufsen şi nu de Sony, cum era în cazul generaţiilor anterioare.

EcoSport rămâne în continuare o maşină foarte practică pentru oraş şi macadam – datorită gărzii la sol şi dimensiunilor reduse. Designul este în continuare unul frumos, iar cei de la Ford fac ceva ce alţi contructori se feresc – updateuri la mijlocul ciclului de viaţă.

În condiţiile în care în 2020 sunt 251 de zile lucrătoare, în acest an americanii ar fi putut produce la Craiova, în condiții normale de capacitate, cel puţin 251.000 de maşini şi aproape 427.000 de motoare EcoBoost, atât versiuni „clasice” cât şi hibride.

În 2020, Ford ar fi putut produce la Craiova, în condiții normale de capacitate, cel puţin 251.000 de maşini

Noul Ford Puma este deja livrat în toate pieţele europene unde Ford este prezent, iar începând cu prima parte din 2020, modelul construit la Craiova va fi, de asemenea, exportat şi în Australia, fiind primul vehicul produs în România livrat pe această piaţă.

La nivel mondial, din cauza pandemiei, vânzările auto au scăzut dramatic, astfel că toate fabricile își adaptează producția la cererea pieței.

Ford Motor Company prelua oficial uzina auto de la Craiova în data de 21 martie 2008, într-una dintre cele mai importante privatizări din ultimii 20 de ani.

În cei 12 ani (21 martie 2008 – 21 martie 2020) americanii au investit la Craiova peste 1,5 miliarde de euro, iar numărul angajaţilor a ajuns de la circa 4.000, la 6.300. Mai mult, Ford România a devenit în tot acest timp a doua cea mai mare companie din industria auto locală, iar dacă va continua ascensiunea, are şanse să se întreacă cu Automobile Dacia pentru primul loc.

Peste 1,5 miliarde euro a investit compania americană Ford în fabrica de la Craiova

Dacă în 2007-2008 la Craiova încă se mai produceau maşini precum Daewoo Cielo sau Daewoo Matiz, modele bazate pe tehnologia anilor 80-90, din 2012 Ford a adus la Craiova modele de ultimă generaţie, echipate cu cele mai noi tehnologii.

Americanii au început oficial producţia la Craiova în 2009, întâi cu Ford Transit Connect, pentru ca în 2012 să lanseze monovolumul mic B-Max. În 2017 americanii au venit cu EcoSport, iar în 2019 octombrie cu Puma, primul hibrid produs oficial în România, iar odată cu acesta uzina a intrat într-un ritm de producţie de trei schimburi pe zi.

Ford Craiova este despre oameni, despre industria automotive din România și despre economia locală.

Cumpără local și #totulvafibine !

evobrand

Leave your message