• +40 729 151 532
  • office@evobrand.ro

CRAIOVA, VREAU SĂ AJUT!

Și eu vreau să ajut! – campanie de sprijin

Cu toții trecem printr-o situație dificilă, dar este important să o depășim cu bine. ÎMPREUNĂ. Părinții și bunicii noștri trebuie să stea izolați ca să reducă riscul de infecție cu coronavirus, dar au nevoie de medicamente si alimente de bază.

Dată fiind situația actuală și înăsprirea condițiilor de mobilitate, care afectează în special persoanele vârstnice (părinți și bunici), Împreună cu Mercur Center și partenerii noștri, am inițiat această campanie de sprijin pentru cea mai vulnerabilă categorie de populație în fața pandemiei cu coronavirus.

Am realizat și tipărim până la 5.000 de postere, pe care le vom afișa cu ajutorul voluntarilor, la scări de bloc din Craiova, cu mesajul STAȚI ÎN CASĂ! AVEM NOI GRIJĂ DE VOI!, pentru a veni în sprijinul eforturilor de limitare a răspândirii COVID-19.

Afișele explică modalitățile de sprijin în care se pot implica tinerii din Craiova, în a sprijini persoanele vârstnice să nu mai iasă din casă și să efectueze pentru acestea cumpărăturile de strictă necesitate (alimente și medicamente).

Vom pune la dispoziția voluntarilor afișe, mănuși de unică folosință, apă plată, benzi adezive, substanțe dezinfectante, măști de protecție.

Punem un număr de telefon tip call-center, la dispoziția celor care au nevoie de sprijin în această perioadă.

Așteptăm sprijin și de la alte persoane fizice sau juridice, care vor să se implice în această campanie de solidaritate. Ne puteți scrie la adresa: craiova.vreau.sa.ajut@gmail.com

Așadar:

Ești tânăr, locuiești în Craiova și vrei să te implici? Vino alături de noi!

Tot ce trebuie să faci este să completezi datele tale, cu un pix sau marker, în tabelul pe care noi l-am afișat la scara blocului tău. Dacă nu găsești afișul, ne poți semnala la:  0775 514 575   sau poți descărca afișul, tipări și afișa chiar tu la scară, de aici: CRAIOVA, VREAU SĂ AJUT!

Concret, cum te poți implica voluntar, în campania CRAIOVA, VREAU SĂ AJUT !:

  1. Lasă prenumele, numărul apartamentului și numărul tău de telefon în tabelul de la scara blocului în care locuiești. Când vecinii te vor suna, spune-le cine ești și cere-le să îți lase lista de cumpărături esențiale la ușa lor (alimente de strictă necesitate și medicamente). Nu intrați în contact direct, în nicio situație.
  2. Înainte de a pleca la cumpărături pentru vecinul tău, îți dezinfectezi mâinile cu apă și săpun, cel puțin 20 sec. Faci cumpărături din banii tăi. Îți suni vecinii, la întoarcere, le spui care este suma pe care trebuie să o achite și îi rogi să iese, să își ridice cumpărăturile și să îți lase banii într-o pungă. Nu te apropii de ușa vecinilor, decât după ce aștia au intrat în apartament.
  3. Când te întorci acasă, nu uita să te dezinfectezi din nou pe mâini și pe față, cu apă și săpun, timp de cel puțin 20 sec. Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces. În cazul în care sunteți totuși nevoiți să atingeți aceste suprafețe, protejați-vă folosind șervețele de unică folosință.
  4. Ai făcut o faptă bună. După ce trece această perioadă dificilă, vei fi unul dintre eroii ei. Poți să faci un selfie în fața blocului, să îți urmeze și alți tineri exemplul și să-l postezi pe rețelele de socializare cu #craiovavreausaajut. Îți mulțumim, în numele vecinilor tăi !

Te poți înscrie în campania CRAIOVA, VREAU SĂ AJUT! și completând online formularul pe care îl găsești, aici: ÎNSCRIE-TE CA VOLUNTAR!

Acțiunea se înscrie în consecvența misiunii noastre, a celor implicați, de a sprijini comunitatea în care activăm, în special în momente dificile, așa cum se întâmplă acum.

Credem cu tărie că împreună putem trece și prin această perioadă grea, prin conştientizare, prevenţie şi sprijin reciproc.

Cât costă?

Nimic. Fiecare beneficiar plătește doar contravaloarea cumpărăturilor. Transportul și logistica sunt gratuite, iar toți cei implicați sunt voluntari. Voluntarii nu au contact direct cu beneficiarii.

Este interzisă plata persoanelor care se implică în prezenta campanie. Orice sesizare se poate face la: 0775 514 575.

ATENȚIE: Această campanie de sprijin este destinată persoanelor vârstnice din municipiul Craiova, care sunt și cele mai grav afectate de o potențială infectare cu COVID-19.

Campania se desfășoară pe bază de voluntariat și are exclusiv un rol civic. Partenerii ei sunt persoane fizice sau juridice de drept privat și nu organizații politice sau entități publice.

Partenerii campaniei sunt: Mercur Center, Agenția de comunicare Evobrand, MedLife Oltenia, Radio Impuls Craiova 92.0.

Vă mulțumim pentru implicare! Împreună suntem mai buni!

CRAIOVA, VREAU SĂ AJUT!