• +40 729 151 532
  • office@evobrand.ro

Când 1 Mai se petrece acasă

Când 1 Mai se petrece acasă

Anul acesta, 1 Mai va fi altfel. Fără Loft, fără Nuba, fără șampanii cărate cu roaba, petrecut în familie, ori în cerc restrâns de prieteni. Iar creativitatea unor restaurante se vede în meniurile pregătite pentru livrare. Mai jos, câteva exemple.

Sub sloganul de „#izolare la #grill”, Mihai Tudosiei de la Băcănia Veche a alcătuit un meniu bazat pe preparate specifice românilor, după rețete asupra cărora și-a pus amprenta.

Din meniul de 1 Mai Băcănia Veche: Kit de burgeri / Cârnați de casă / Mici și cartofi prăjiți / Sarmale cu carne de curcan / Frigărui de legume / Frigărui de somon / Plăcinte românești / Cutia de picnic (5 tipuri de brânzeturi, verdețuri de sezon, ridichi, ceapă, usturoi, castraveți locali) / Icre / Pachet de prăjituri.

Propunerea lui chef Cătălin Bejenariu, bucătarul șef al restaurantului Kané – New Romanian Cuisine, are la bază ideea de „picnic de 1 Mai la tine acasă”. Meniul este structurat în variante pentru una, două sau patru persoane, iar în funcție de pachetul ales, reprezentanții restaurantului au pregătit și cadouri. „Fie că petreci 1 Mai singur, în cuplu, în familie sau cu prietenii pe zoom, echipa Kané ți-a pregătit un meniu original de sarbătoare. Din partea casei vei primi un suc natural de mere și bere artizanală”, spune bucătarul.

Din meniul de 1 Mai Kané: Pate de pește afumat / Leurdă murată / Brioșă BBQ / Conopidă murată / Ruladă din piept de porc / Leurdă / Migdale / Sos BBQ / Piure de țelină / Măr murat / Panna cotta cu ciocolată albă / Gel de căpșune / Fagure de zahăr.

Ana Consulea, de la Zexe Braserie, este „responsabilă” pentru înghețata pe care o vor savura clienții pe 1 Mai și le pune la dispoziție numeroase arome din care pot să aleagă: ciocolată cu brownie, vanilie de Madagascar, fistic iranian, mango și fructul pasiunii, căpșune cu zmeură, colivă, pralină de alune, migdale și iaurt cu nuci coapte cu miere. „Ice Cream Party de 1 Mai acasă la voi, cu înghețată de la noi! Între 1 și 2 mai livrăm înghețată și prăjituri. Comenzile pot fi plasate telefonic sau pe e-mail până vineri dimineața”, scrie Ana Consulea.

Din meniul de 1 Mai Zexe Braserie: Cutiile cu înghețată vin în două variante de 750 de grame (1-4 sortimente) și un kilogram (1-6 sorimente) / Profiterol (înghețată vanilie și ciocolată, choux umplute cu cremă de vanilie, sos de ciocolată și frișcă).

Bucătarul șef de la SyndicatGourmet, Ioan Bebeselea, și-a propus să le încânte sibienilor papilele gustative cu mici artizanali, făcuți după o rețetă veche de circa 80 de ani. „Ingredientele pe care le folosim sunt de la producători locali precum Magazinul Baciu, Sibiu Food Hub, Grădina Verde, pentru că în continuare ne dorim să susținem producătorii locali prin ceea ce facem, cumpărând produsele de la ei. Micii îi ambalăm și îi livrăm însoțiti de instrucțiunile de gătire pentru tigaie, cuptor sau grătar”, a precizat Bebeselea.

Din meniul de 1 Mai SyndicatGourmet: Mici artizanali / Muștar artizanal cu bere / Salată din frunze picante de la Grădina Verde Sibiu / Pâine cu maia (din făină ecologică) / Mini tartă cu lămâie și bezea.

Picnic acasă ne propune și chef Adrian Hădean de la MEATic, care a pregătit o serie de preparate gătite la slow cook și afumate.

Din meniul de 1 Mai MEATic: Ruladă cu șoric crocant / BBQ pork ribs / BBQ box.

Radu Dumitrescu de la Voila și Mihai Toader de la FRAGMENTE s-au unit pentru a crea împreună un meniu de 1 Mai. Rețetele de mici sunt diverse, de la mici din carne de berbecuț sau pește până la mici vegetarieni. „Fiecare set de mici va veni la pachet cu următoarele: kit de instalare, aici după necesități, vă trebuie acasă cuptor sau tigaie și garnitură, tot după necesități și la alegere: cartofi noi, mâncărică de urzici, piure de hrean, 10 ron fiecare. Muștarul Maille e din partea noastră”, spun cei doi bucătari.

Din meniul 1 Mai Voila: Mici de berbecuț / Mici de pește / Mici vegetarieni / Ciorbă de burtă / Prăjitură cu mălai și ness.

La Bistro de l`Arte, Oana Coantă a gândit pentru brașoveni trei preparate, iar fiecare comandă plasată pentru produsele de 1 Mai poate veni însoțită de surprize. „Primiți două mini pavlova cadou pentru fiecare comandă mai mare de 120 lei la produsele pentru 1 mai”, a precizat Oana Coantă.

Din meniul de 1 Mai Bistro de l`Arte: Ciorbă de perișoare și gât de vițel / Kebab oaie – vită / Pachet de 6 chox-uri sărate.

Head chef Daniel Pălici și echipa sa de la Maize – farm to table vin în întâmpinarea Zilei Muncii cu un meniu diversificat. „Cu siguranță de 1 Mai stăm acasă! Dar nu așa oricum, ci pregătiți cum se cuvine. Gătim un Kit special de 1 mai, un festin copios si sanătos, bere artizanală și apă cu extract din plante!”, dezvăluie bucătarul.

Din meniul de 1 Mai Maize: Ciorbă cu ciolan afumat și tarhon / Mici de casă din oaie și vită cu kale și muștar de casă / Scumbie în frunză de smochin, cartofi noi cu lămâie și cimbrișor / Salată verde cu sos din semințe de floarea soarelui, dovleac și fasole boabe roșii / Poale în brâu cu brânză dulce și iaurt de bivoliță / Clătite cu dulceață și păstârnac / Pâine de casă cu maia / Bere artizanală Maize / „Cutia cu miel” (pulpă de miel coaptă cu pastă din leuștean și leurdă, telemea de oaie, ceapă galbenă murată, lipii cu cartofi copți, ceapă verde, varză și mangold pe jar, sfeclă roșie coaptă, aioli din usturoi negru).

Bucătarii de la Caru` cu Bere vor pregăti anul acesta micii și vor condimenta carnea care va fi livrată la domiciliul clientului gata să fie pusă pe grătar sau în tigaie. „1 Mai anul acesta e unul special. Îți livrăm cărnuri alese, condimentate la perfecție. Trebuie doar să le pui pe grătar și în câteva minute sunt gata de savurat împreună cu cei dragi”, spun reprezentanții restaurantului Caru` cu Bere.

Din meniul de 1 Mai Caru` cu Bere: Mici / Mix grill din pulpe de pui, cârnați cu cașcaval și frigărui asortate / Mix grill din ceafă de porc, piept de pui și frigărui asortate.

evobrand

Leave your message